Solitary Man (2009)


solitary

Michael Douglas-t nem tudom hova tenni. Ahogy telik az idő, annál vagányabbnak és szimpatikusabbnak tűnik. S ezt csak tetézte az interjú ahol rákos megbetegedéséről beszélt, kb. olyan lazán mintha csak egy kétnapos megfázás lett volna. Mesterkélt volt? Talán kicsit, de mindenképp csak még szimpatikusabbá tette. A Solitary Man– egy igazi Michael Douglas Tour de Force, Egy Michael Douglas-re írt tragikomikus figurával.

Miután Ben Kalmen megtudja, hogy szívbeteg, s ki tudja mikor éri el a vég, céltudatos önpusztításba kezd, minden pillanatot ki akar használni. Erre rámegy családja s vállalkozása. Néhány évvel később a férfi még mindig ezt az életet éli… a szénája viszont mintha egyre rosszabbul állna… mintha egyre eltoltabb s magányosabb lenne.

Igazából mindenki, aki vet egy pillantást erre a filmre, az tudja, hogy nem élete legjobb, legmeghökkentőbb, legkomolyabb filmje lesz, azonban annál amit én először vártam mindenképpen jobb volt. A cselekmény elég betegen fordulatos, Kalmen laza, vagány, sunyi, nőcsábász, minden ami egy ő korabeli embernek nem kellene lennie, néha viszont nagyon elveti a sulykot s épp ez adja majd meg a film ízét. Ebből fakad majd az ő belső konfliktusa (mert életvitele eltávolítja családjától), arra vonatkozó elgondolkodtató utalások, hogy mit jelent a fenn és a lenn, a család és a pénz szerepe egy ember életében. Aztán persze a kelekótya főszereplő biztos csinál valamit, amivel mindent csak még jobban a feje tetejére állít.

Szereplők: sok név…..
Michael Douglas, Susan Sarandon, Danny DeVito (vele már elég rég nem találkoztam :p) , Mary-Louise Parker (nevét úgy tűnik egyre többet fogom majd emlegetni mostanában), Jenna Fischer, Imogen Poots, Jesse Eisenberg, Richard Schiff,

Erről a filmről még egy jut  az eszembe, szintén Michael Douglas-el, amit nagyon szerettem, ez pedig a King of California (2007). Igazából csak ajánlani tudom mindekettőt, kellemes esti időtöltésnek. S szurkoljunk közben, hogy Mr. Douglas-nek ne legyen komolyabb baja a közeljövőben. 🙂


9

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s