The Sorcerer’s Apprentice


balthazar

Most jót írjak, vagy rosszat? Igazából mindkettőt le kellene, vagy egyiket sem, ha azt vesszük, hogy semlegesítik egymást… akkor nem is írok inkább semmit. Sziasztok.

… na jó, csak poénkodom. Tudom, tudom, nem vicces.
Balthazar Blake Már ezer éve keresi Merlin erejének örökösét, aki meg tudja szabadítani a világot ősi ellenségétől, akit eddig szerencsésen elzárva tudott tartani, saját szerelme feláldozásával. Az örököst meg is találja egy ügyefogyott manhattani gyerekben…

ahhh Disney Pictures… megajándékoznak bennünket a Jonas Brotherssel, Miley Cyrus-al, Hannah Montana-val… ha ezeket veszem, akkor a The Sorcerer’s Apprentice nagyon is jó. Na de mi volt jó, s mi nem volt jó?
Sokáig gondolkodtam azon, hogy moziban kellene megnézni, az egész látványos előzetes miatt… végül azonban a lustaság nyert, s főleg mert viszonylag hamar megjelent torrent oldalakon, úgy döntöttem, hogy valami érdekesebbre költöm majd inkább a pénzem, s az őszintét megvallva, egyáltalán nem bánom, hogy így döntöttem. Mert: A narráció az elején idegesítő és inkoherens volt, a történet egy keszekusza kitalált mitologizált izé, melyet egy 14 éves 3 óra alatt össze tudna hozni, sok helyen a hatáskeltés s az effektusok helye nagyzolásba torkollik, s az amúgy is kevés történet rovására megy, unalmasan csak jó s csak rossz karakterek vannak, abszolút sztereotípikusak, egy fiatal egyetemista nem csinál egyedül Tesla labort, Jay Baruchel-nek mintha valami baja lenne az arcával… valami idegrángásnak tűnt néhány jelenetben. Hú, ez elég sok nem jó, s ha még gondolkoznék, akkor eszembe jutna még egy-kettő, most így este 11kor nem ugrik be. Mi volt a jó: néhány effektus, a varázslatok többsége, kellőképp vicces volt, Nicolas Cage elég sokat lendített a filmen.

Nevek:
Jay Baruchel, Nicolas Cage, Alfred Molina, Teresa Palmer, Monica Bellucci, Alice Krige,

Egyszer talán meg lehet nézni, de ez sem lesz nagy kedvenc.


6/7

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s