The Town (2010)Most következik az a bejegyzés melyben megemeljük kalapunkat az isteni Ben Affleck előtt. Ha valaki azt mondta volna nekem kb. 4 évvel ezelőtt, hogy valaha ilyet fogok mondani, azt szemberöhögtem volna, de time goes by, Seymour pedig még mindig vár… Ben Affleck pedig olyan lehet majd mint Clint Eastwood… fiatalabb s kevésbé kemény kiadásban.

Csak annyit akartam itt a magam szerencsétlen módján kihangsúlyozni, hogy ez a második nagyszabású film melyet Affleck rendezett a Gone Baby Gone (2007) után, s ismét erősen magasra helyezte a mércét.

Alaphelyzet:

Boston, a bankrablások városa. Egy csapat bankrabló túszul ejti a rablás során az egyik bank fiatal menedzsernőjét… akit később el is engednek. Egyikük azonban kapcsolatot épít ki vele a tudta nélkül, óvatosságból, s felemás érzésektől vezérelve… de mihez kezdhet egy bankrabló ha nem akar többé bankot rabolni? Mit mond a szív, az agy, s mit hoz ki belőle a kötelesség?… (p.s. elnézést ha eltoltam, ezt nem igazán egyszerű összefoglalni :p)

Vélemény…

Ez a film egy kemény, akcióban dús világba repít bennünket. Recept? Gyors cselekménysorozatok… keménység… kegyetlenség… kétszínűség mindenfelől… és persze a pénz. Az egész olyan mint egy adrenalinbomba… az elején megfog s a végéig nem ereszt. Ha nem azon izgulsz, hogy mi lesz a rablások során… akkor azon, hogy alakul majd a fura kétszínű, mégis tiszta kapcsolat a túszejtő s a túsz között, aztán pedig a rablóvilág konfliktusai nem hagynak nyugodni… s az egész megy előre, s megy előre… igen, megint a rosszfiúknak szurkolsz, de kit érdekel, a jók úgyis olyan unalmasak… s amikor itt a vége, fuss el véle… a wow és a húúú egy fura keveréke fog majd kijönni a szádon. De mi is tehet egy bankrabló sztorit különlegessé manapság? Hát nem maga a sztori… azt már láttuk. 4 faktor: párbeszéd, tempó, fordulatok, színészi játék. És bizony itt az egész tökéletes összhangban volt.

Na de nyújtom a szót a semmiről. Jöjjenek a nevek mert hajnalodik, kiugrom az ágyból, a barátom már vár reámmmm (mindig is utáltam ezt a rajzfilmet.):
Ben Affleck, Rebecca Hall, Jon Hamm, Jeremy Renner, Slaine, Pete Postlethwaite (RIP), Chris Cooper, …

Látni Kell!!!

10

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s