Devil (Ördög 2010)


Két ember egy liftben:

– Jó napot. Maga is itt dolgozik?

-Nem. Én vagyok az Ördög!

-kínos csend- …


Kb. erről lenne szó. Na jó, kicsit leegyszerűsítettem a dolgot. 5 ember egy liftben. Persze bennragadtak. Aztán pedig egyre furcsább dolgok történnek, főleg az áramszünetek alatt…

Szóval… ez egy olyan büntetősdi. 5 emberünk van. Mindenkinek van piszkos kis titka. De az egyiküké sötétebb az összes többiénél. Ő ugyanis a gonosz, aki eljátszadozik a halandókkal, s még azokat is képes lesz kiiktatni, akik be akarnak avatkozni a játékba. M. Night Shyamalan hatása nagyon is érződik rajta, még akkor is, ha nem mondhatjuk olyan jónak mint például a The Sixth Sense-t (1999) vagy a The Village-t (2004).

Mi tetszett?
Az alakítások jók voltak, egy-két jelenet nagyon el volt találva. Félig-meddig hangulatosnak nevezném.

Mi nem tetszett?
Lift. Annyi rossz gonosz liftes filmet láttunk már, hogy nehéz volt komolyan venni. Ráadásul akad itt majd egy-két bődületes klisé is majd. A sztori nagyon kiszámítható volt… már a közepétől érezni lehetett ki is lesz az, hogyan is fog bevégződni.  És még valami… Ha már ő az Ördög, miért is kell leoltania a fényeket, hogy játszadozzon? Lehet, hogy ez egy olyan Texas Hold ‘Em dolog volt a részéről… ez mindent megmagyaráz. Kicsit ilyen volt számomra: kialudtak a fények!!! Ez Az! Valaki végre meg fog halni! épp ideje….

Nagyon jók voltak amúgy a fejjel lefelé felvételek… és egy-két, a városra vonatkozó fura képkocka… ezekre illik figyelni, mert ez a film állítólag egy trilógia első része (The Night Chronicles)… mely a természetfelettit igyekszik modern úrbán környezetbe helyezni, s úgy riogatni a nézőket. Így első nekifutásra talán ez nem is volt olyan rossz, de azért van még mit javítani rajta.

Nevek: Chris Messina, Logan Marshall-Green, Jenny O’Hara, Bojana Novakovic, Bokeem Woodbine, Geoffrey Arend,…

Igen… láttunk már hasonlót, de egyszer talán elmegy…

7

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s