Despicable Me (Gru -2010)


Emlékszem erre el akartam menni moziba, végül nem jött össze, jóval később láttam, akartam írni róla, de nem jött össze, most akarok írni róla… s igyekszem itt összeszedni a gondolataim… de már nem jön össze.

Mire emlékszem a sztoriból?
Gru egy igazi gonosz zseni. Élete legnagyobb terve? Ellopni a Holdat! Van azonban Gru-nak egy elég nerd kinézetű, de annál ‘félelmetesebb ellensége’: Vector (:)))). Miközben Gru azon töri az agyát, hogy miként bánjon el vele, észreveszi, hogy három árva kislány gond nélkül jut be Vector bázisára, hogy sütiket adjon el neki. Ezen felbuzdulva Gru elhatározza, hogy mocskos céljai elérésének érdekében örökbe fogadja a három árvát…

Mire emlékszem a véleményemből?

Kb. Annyira, hogy a kicsi sárga emberkék az agyamra mentek.

Na jó, épp ennyire szenilis még csak nem vagyok. Ez a film is egyike azoknak az újfajta animáció-komédiáknak. Igen, azoknak melyek a kiforgatós humoron alapszanak, s amolyan kétarcú hős-antihőseik vannak (lásd Megamind, ha minden jól megy oda is hamarosan eljutok). Szóval, a hősünk amolyan esetlen, de annál jobban felfegyverzett antihősnek indul, kétes családi háttérrel, 0 érzéssel. A viselkedése nagyon szépen ki van alakítva, s már akkor is szórakoztató lenne, ha végig így maradna, s az egész film csak az ő felsüléseiről szólna. De nem, meg lett dobva egy álnok ellenséggel, ugyebár mindenkinek kell legyen egy Nemesis-e. S az egész csak még érdekesebb lesz akkor, amikor a három lány is hozzá kerül, s felforgatják az életét… s ugyanakkor rá kell ébredjen, igenis, neki van szíve. Bizony-bizony…. a filmnem egy picit rejtett de annál erősebb Pro adoptáció üzenete van… először én is röhögtem amikor megláttam ezt a mondatot valahol a net hálójában… de rá kell jöjjek, hogy bizony igaz.

Az apró gonoszságok ebben a filmben nagyon szórakoztatóak, a szereplők aranyosak, a sztori egész nézhető, az animáció pedig vagány. Egy-két duma nagyon jól sül el… például az amikor Gru megnyeri a plüss unikornist Agnes-nek s az elordítja magát, hogy ‘It’s so fluffy!!!!‘, az feledhetetlen. S néha még a kicsi sárga emberek is viccesek lesznek… amikor épp nem idegesítőek.

Készítettek még egy csomó animációs rövidfilmet a kis sárga emberkékkel a középpontban, azok, akiket nem idegesítenek halálra megnézhetik őket youtube-on (pl. http://www.youtube.com/watch?v=BYBw_o_2nG0 ), vagy letölthetik őket, ha rákeresnek a 2010 best short movies-ra kb. akármelyik torrent oldalon.

Hangok:

Steve Carell (Gru),  Jason Segel (Vector), Russell Brand, Julie Andrews, Miranda Cosgrove, Dana Gaier, Elsie Fisher (a lányok),…

Sok a duma. Summa: kellemes… tessék megnézni.


8/9

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s