Hereafter (2010)Clint Eastwood legújabb dobása. Nézzük csak miről van szó…

Sztori: három ember, akiket megcsap a halál szele. Az amerikai egy különös képességre tesz szert (kommunikálni tud a halottakkal), mely teljesen tönkreteszi az életét. A francia újságírónő életét egy szökőár forgatja fel, s egy könyv írására készteti, míg egy londoni kisfiú ikertestvérét veszíti el. Hármójuk útja pedig valahogy összekapcsolódik…

Mint már a sztoriból is látszik, a cselekmény három szálon fut. Az egész lassú, nyomott és lassan bontakozik ki. Mind a három hős békétlen, a teljesség és válaszok után kutat. A szökőár brutális dinamikája az elején felpörgeti a nézőt, s emiatt a film közepe felé a figyelme a lassú cselekmény hatására akarva-akaratlanul lankadni fog, hiába járja át az egészet a misztikum szele. A képhatás nagyon tetszetős, a színészi alakítások jók, azonban olyan töltelék karakterekkel is találkozunk, akik csak húzni fogják az egészet, feszültséget generálva. A szálak nagyon szerteágazóak, s bár a végén Charles Dickens segítségével sikerül összekapcsolni őket, egy félig-meddig semmilyen megoldást kapunk, s az a plusz, ami a filmet igazán naggyá, látványossá, feledhetetlenné tehette volna, valahogy elmarad. Ha hasonlatot kellene rá találni valahogy, azt mondanám olyan volt mint egy törött tükör. Néhány hét múlva már arra sem emlékszel, hol állott a szobában. Ha a három rész közül választanom kellene, azt mondanám, hogy a film legjobb része az ikertestvérek sztorija volt.

Nevek: Matt Damon, Cécile de France, Frankie és George Mclaren

Ez már a második Eastwood film(az Invictus után) mely kis csalódást okozott, túl erőltetett s földhöz ragadott volt, pedig higgyétek el, nem amerikai csodasztorit vártam. Az előbb említett negatív dolgoktól függetlenül viszont nem mondhatom azt, hogy nem érdemes megnézni. Az egész okés és korrekt, de sajnos semmi több. Ha más véleményen vagytok, akkor ne féljetek azt megosztani velem.

7.5

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s