Rio (2011) Mozinap2


A Diplomamunka készítése közben az agy néha annyira lefárad, hogy sürgős kikapcsolódásra van szükség, különben az egész szerkezet leég. Így született az ötlet: menjünk nézzük meg a RIO-t. Egy olyan film, melytől 3d-s repülős effektusokon s néhány mosolyon kívül semmit nem várhatsz. S pont erre volt szükség.
Aztán persze fenn vagy egész éjszaka, hogy behozd a lemaradást, de ez már a múlt, ez már más tál tészta, romlott tészta, nem számít.

Sztori:
Blu egy ügyetlen háziasított Makaói arapapagáj, aki még anno véletlenül került gazdájához, mikor is leesett egy csempészautó hátuljáról. Azonban egy Tulio nevű brazil biológustól, Linda (a gazdi) megtudja, hogy papagája egy nagyon is veszélyeztetett faj egyik utolsó példánya, s ezért el kell vinni Brazíliába pároztatni. S persze valami malőr miatt kicsi kék hősünk élete kalandját fogja átélni, élete leendő párjával…

Vélemény:
Az Ice Age filmek rendezőjének (Carlos Saldanha) köszönhetjük, s fel is lehet ismerni a hasonló stíluselemeket: sok helyzetkomikum, olyan karakterek, melyeknek sajátos hiányosságaik vannak (Blu félelme a repuléstől), kicsit kellemetlen, de vicces segédkarakterek, stb stb. De ez nem feltétlenül rossz.
A repülős poénok kicsit hasonlítanak azokra melyeket Scrat élt át a Jégkorszak trilógia során, ettől függetlenül az új helyzetek miatt mégis poénosak lesznek, s a 3D itt csak még érdekesebbé teszi az egészet.
S amennyire nem szerettem a lajhárt a Jégkorszakban, úgy nem szerettem itt a két latino madarat (Pedro és Nico-t). S amennyire bírtam a két oposszumot, Crash-t és Eddie-t, úgy bírtam itt a nyálcsorgató Pitbull-t, Luiz-t.
De nem ez a lényeg.

Ezen a filmen nincs mit kommentálni, ha tetszik az ilyesmi, nézd meg, ha nem, nem. Nem arra való, hogy megváltoztassa a világszemléleted, hanem arra, hogy leülj másfél órára egy nyomorult nap után, s mosolyt csaljon az arcodra.

Szinkronhangok:
Jesse Eisenberg, Anne Hathaway, George Lopez, Jemaine Clement, Jamie Foxx, Will.i.am., …

Szerintem nézhető.

8.5

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s